5 handige hebbedingetjes

Vorige Artikel 8 van 18 Volgende

Als je al wat ervaring hebt met breien (of haken) zal je wel weten dat er allerlei hulpmiddelen bestaan om het jou gemakkelijker te maken. Ik som hier een aantal dingen op en leg uit waarom ze voor mij onmisbaar zijn.

1. Toerenteller

Een echte must have voor iedereen die breit of haakt! In plaats van te tellen of te turven hoeveel rijen of toeren je al gebreid of gehaakt heb kan je een toerenteller gebruiken.

2. Markeerringetjes

Als je bijvoorbeeld een sjaal in een bepaald patroon breit kan het gemakkelijk zijn om tussen elke patroon herhaling een markeerringetje te steken. Zo moet je niet continu tellen en weet je wanneer je opnieuw moet beginnen met het patroon.

3. Patroonhouder

Wanneer je een patroon volgt dat uitgetekend is met symbolen of ook als het lijn per lijn is uitgeschreven is het handig om een patroonhouder te gebruiken. Je kan de patroonhouder in een driehoek zetten waardoor het patroon recht voor je staat terwijl je aan het breien of haken bent.

4. Blocking mats

Wanneer je brei- of haakwerk klaar is, krult het vaak op. Omdat ongedaan te maken en de steken van je creatie mooier te doen uitkomen kan je het vastspelden op “blocking mats”.

5. Wolpot

Een wolpot is wat het woord zegt: een pot waar je wol in kan steken. Meestal zit er in die pot een krullerige gleuf waar je de draad dan tussen kan steken zodat die niet in de war of in de knoop geraakt terwijl je aan het breien bent.

WebwinkelKeur

 [WEBWINKELKEURWIDGET]

© 2019 - 2022 Lizes Aard'ige Garens | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel