Tips om meer tijd te maken

Vorige Artikel 9 van 18 Volgende

Ik krijg wel eens de vraag hoe het komt dat ik zoveel tijd heb om te breien. Die tijd krijg ik natuurlijk niet zomaar. Ik maak tijd vrij om te breien omdat ik weet dat het mij erg goed helpt om te ontspannen en mijn gedachten te verzetten.

Ik ben iemand die ‘s morgens op tijd op staat om rustig te kunnen ontbijten en wakker te worden voordat ik naar het werk moet vertrekken, soms heb ik dan al een paar minuutjes tijd om te haken of breien voordat ik naar het werk te vertrekken en dan doe ik dat ook. Het nadeel is dan wel dat ik soms denk “nog snel een rij breien” en dat ik mij dan moet haasten om op tijd op het werk te komen.

Ik reis vaak met het openbaar vervoer en neem dan ook mijn breiwerk mee. Op de bus breien vind ik niet zo gemakkelijk, in de bus word ik ook sneller misselijk dan in de trein. Als ik met de trein reis heb ik altijd een breiproject mee.

Als ik op zondag naar mijn mama ga en ik weet dat het nog even gaat duren voordat we gaan eten, dan neem ik een eenvoudig project mee zodat ik met mijn handen kan bezig zijn maar ondertussen toch ook nog kan praten.

Ik kan ‘s avonds niet gewoon TV kijken, ik moet ondertussen met mijn handen kunnen bezig zijn. Dus ook al zit ik ‘s avonds een paar uur TV te kijken, dan ben ik toch ook productief geweest want ik ben aan het breien. Je moet natuurlijk je breiwerk wel wat afstemmen op het programma dat je aan het kijken bent, het is echt geen goed idee om een moeilijk kantpatroon of iets met veel telwerk te breien als je ondertussen naar een thriller aan het kijken bent!

Een algemene tip om meer tijd te maken voor andere dingen, en dus ook voor breien of haken, is om je computer uit te zetten en ook de WiFi op je smartphone uit te zetten. Als je dat echt te moeilijk vindt, kan je ook je smartphone op stil zetten en de trilfunctie uit, dan krijg je wel nog meldingen en kan je tussendoor nog iets opzoeken op internet maar wordt je toch niet om de haverklap gestoord.

 

 

WebwinkelKeur

 [WEBWINKELKEURWIDGET]

© 2019 - 2022 Lizes Aard'ige Garens | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel