Miss V

Vorige Artikel 9 van 16 Volgende

Afmeting: 230 cm x 25 cm

Moeilijkheidsgraad: gevorderd

Materiaal:

BORGO DE’PAZZI, Lino Mélange, 100 % linnen, 50 gr/165 meter, 5 bollen, kleur 51.

Haaknaald 4 mm/G

Maasnaald

Schaar

40 kraaltjes

Stekenverhouding:

4 schelpjes x 5 toeren: 10 x 10 cm

Een exacte stekenverhouding is niet noodzakelijk voor dit project.

Opmerkingen:

Miss V is een symmetrische shawl, gehaakt aan beide zijden van een centrale ketting. Er wordt vlak gewerkt, er zijn  geen naden. De afwerking is eenvoudig, blocken is wel noodzakelijk.

Om Miss  V te kunnen haken moet men weten hoe een kettingsteek,  een vaste en een stokje in elkaar zit; tevens hoe verkorte toeren  te haken en hoe te haken met kralen.

Steken en afkortingen:

Kettingsteek

Stokje

Vaste

Herhalen

Toer

Steek

Keer de ketting

Speciale steken:

Schelpje : 5 stokjes in dezelfde steek

Open schelpje  : 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen.

HERHAAL DE INSTRUCTIES TUSSEN DE ** EN HAAKJES ZOALS AANGEGEVEN.

Werkwijze:

Begin met een dubbele draad, 56 lossen. Knip 1 van de 2 draden af en ga verder met een enkele draad.

1e toer: 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, *2 kettingsteken overslaan, schelp, 2 kettingsteken overslaan, 1 vaste in de volgende losse*, herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Keer het werk.

2e toer: 4 lossen (telt als 1 stokje,2 lossen) * 1 vaste in het centrum vh stokje vd  volgende schelp, 1 schelp in de volgende vaste* herhaal van * tot * tot de laatste schelp, 1 vaste in het centrum van de laatste schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

3e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, *1 schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp*, herhaal van * tot * tot de laatste schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

4e toer: 2 lossen (telt als een stokje), 2 stokjes in de volgende vaste, 1 vaste in het volgende stokje, open schelp in de volgende vaste * 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 1 schelp in de volgende vaste*. Herhaal van * tot * tot de laatste schelp, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

5e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, *1 schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd  volgende schelp*, herhaal van * tot * tot de schelp  voor de open  schelp van de vorige toer, open schelp in de volgende vaste* , 1 vaste in het centrum vhet stokje vd volgende schelp, 1 schelp in de volgende vaste*. Herhaal van * tot * tot de laatste vaste, 1 vaste in het 2e steek  van de ketting. Keer het werk.

6e toer: 2 lossen (telt als een stokje), 2 stokjes in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh het stokje vd volgende schelp*, 1 schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vhet stokje vd volgende schelp*, herhaal van * tot * tot de schelp voor de open schelp van de vorige toer, open schelp in de volgende vaste*, herhaal van * tot * tot de laatste schelp, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

7e-19e toer: herhaal toer 5 en toer 6, en nog 1 x toer 5.

20e toer: 4 lossen (telt als een stokje,  2 lossen) *1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 1 schelp in de volgende vaste*, herhaal van * tot * tot de laatste schelp, 1 vaste in het centrum vhet stokje vd laatste schelp, 2 lossen, stokje in de laatste vaste. Keer het werk.

21e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek. *1 schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp*. Herhaal van * tot *  tot de laatste schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het 2e steek van de ketting. Keer het werk.

22e-35e toer: herhaal toer 5  en 6, en nog 1 x toer 5.

36e toer: 4 lossen (telt als een stokje 2 lossen), 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende losse, 1 losse in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 7 x, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

37e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek. Open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 1 schelp in de volgende vaste) 7 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

38e toer: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 7 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 2 lossen, 1 vaste in de laatste vaste.

39e-49e toer: herhaal toer 5 en 6, en nogmaals toer 5 x 1.

50e toer: 4 lossen (telt als een stokje, 2 lossen), 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 6 x, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

51e toer:1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 6 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

52e toer:2 lossen, 2 stokjes in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 6 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 2 lossen, 1 vaste in de laatste vaste.

53e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, open schelp in de volgende vaste, (1  vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 6 x,  1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.


54e toer: 2 lossen,2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste,) 6 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 2 lossen, 1 vaste in de laatste vaste.

55e toer-61e toer: herhaal toer 5 en 6, en toer 5 nog 1 x.

62e toer: 4 lossen(telt als 1 stokje, 2 lossen), 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 5 x, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

63e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 2 x. Open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 5 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

64e toer: 2 lossen, 2 stokjes in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste ) 5 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

65e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek. Schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 5 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

66e toer: 2 lossen, 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 5 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1  vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

67e  toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek.  Open schelp in de volgende vaste (vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 5 x. 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 2 x, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

68e toer: 2 lossen, 2 stokjes in de volgende losse, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, (schelp in de volgende vaste,1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 2 x, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 5 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 2 lossen, 2 vasten in de laatste vaste. Keer het werk.

69e-71e toer: herhaal toer 5 en 6, daarna toer 5 nog 1 x.

72e toer: 4 lossen (telt als 1 stokje, 2 lossen), 1 vaste in het centrum vh stokje vd  volgende schelp, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 4 x, open schelpl in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 3 x 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

73e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 3 x, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 4 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

74 toer: 2 lossen, 2 stokjes in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 4 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste,(1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

75e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 4 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende vaste, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in het 2e stokje van de ketting. Keer het werk.

76e toer: 2 lossen, 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste), 4 x. 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes de laatste vaste. Keer het werk.

77e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 4 x, 1 vaste in het centrum van de volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 2 x, 1 vaste in de tweede steek van de ketting. Keer het werk.

78e toer: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde steek. 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 2 x, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 4 x.  1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste steek. Keer het werk.

79e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, open schelp in de volgende vaste, (1vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 4 x, 1 vaste  in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. (Schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 3 x, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

80e toer:4 lossen (telt als 1 stokje, 2 lossen), 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp,(schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum van de volgende schelp) 3 x, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste,) 4 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 2 lossen in de laatste losse. Keer het werk.

81e toer: 1 losse, 1 vaste in de zelfde steek, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp)4 x, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, (schelp  in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp)  x, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

82e toer: 2 lossen, 2 stokjes in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd de volgende schelp, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje van de volgende schelp) 3 x. Open schelp in de volgende vaste (1 vaste in het centrum vh stokje van de volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 3 x. 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

83e toer:1 losse, 1 vaste in dezelfde steek. (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 3 x, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 3 x,1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de tweede steek van de ketting. Keer het werk.

84e toer:2 lossen, 2 vasten in de volgende steek 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in  het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 3 x, Open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste ) 2 x. 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

85e toer: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 2 x, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 3 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste. (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

86e toer: 4 lossen (telt als een stokje, 2 lossen), (1 vaste in het centrum van de volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in het centrum vh stokje van de volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in  het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 3 x, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in  het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

87e toer:1 losse, 1 vaste in dezelfde steek. Schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 3 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

88e toer: 2 lossen, 2 stokjes in de volgende vaste. 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 2 x, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 3 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 3 stokjes in de laatste vaste. Keer het werk.

89e toer:1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 3 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

90e toer: 4 lossen (telt als stokje, 2 lossen), 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, 2 lossen, 1 vaste in de laatste steek. Keer het werk.

91e toer: 1  losse, 1 vaste in de zelfde steek, (schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp) 3 x, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelpo, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

Nu beginnen de verkorte toeren met de kralen:

92e toer: 1 losse, een kralenvaste in dezelfde steek, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 8 x, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

93e toer: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde vaste (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 7 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Keer het werk.

94e toer: 1 losse, 1 kralenvaste in dezelfde steek, 2 vasten in de ruimte van de kralenvaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp,in de volgende steek) 7 x, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

95e toer:2 lossen, 2 stokjes in dezelfde vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 6 x , 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Keer het werk.

96e toer: 1 losse, 1 kralenvaste in dezelfde steek, 2 vasten in de ruimte van de kralenvaste, kralenvasten in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 6 x, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

97e toer: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde vaste, (1 vaste in het centrum van de volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 5 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Keer het werk.

98e toer: 1 losse, 1 kralenvaste in dezelfde steek,  2 vasten in de ruimte van de kralenvaste, kralenvaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 5 x, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

99e toer: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 4 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Keer het werk.

100e toer:1 losse, 1 kralenvaste in dezelfde steek, 2 vasten in de ruimte van de kralenvaste, 1 kralenvaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste ) 4 x, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

101e toer: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde vaste (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 3 x, 1 vaste in het centrum  vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Keer het werk.

102e toer: 1 losse, 1 kralenvaste in dezelfde steek,  2 vasten in de ruimte van de kralenvaste, 1 kralenvaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste. ) 3 x. 1 vaste in e 2e st van de ketting. Keer het werk.

103e toer: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde steek, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 2 x, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Keer het werk.

104e toer:  1 losse, 1 kralenvaste in dezelfde steek, 2 vasten in de ruimte van de kralenvaste, 1 kralenvaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste) 2 x. 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

105e toer: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde vaste, (1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste), 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Keer het werk.

106e toer:1 losse, 1 kralenvaste in dezelfde steek, 2 vasten in de ruimte van de kralenvaste, 1 kralenvaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2st van de ketting. Keer het werk.

107e toer: 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Keer het werk.

108e toer:1 losse, 1 kralenvaste in dezelfde steek, 1 vaste in de ruimte van de kralenvaste, 1 kralenvaste in  het centrum vh stokje vd volgende schelp, open schelp in de volgende vaste, 1 vaste in de 2e steek van de ketting. Keer het werk.

109e toer: 4 lossen, 1 vaste in het centrum vh stokje vd volgende schelp. Keer het werk.

110e toer: 1 losse, 1 kralenvaste in dezelfde steek, 2 vasten in de ruimte van de kralenvaste, 1 kralenvaste in de 2e steek van de ketting. Knip de draad af.

Dit is het einde  van de eerste helft van de shawl.

Ga nu terug naar de opzetketting, maak het garen vast aan de 1e vaste. Herhaal de werkwijze.

Afwerking:

Werk alle draadjes weg, was het werkstuk met de hand en block het

© 2019 - 2021 Lizes Aard'ige Garens | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel