Duurzame dinsdag

Vorige Artikel 15 van 18 Volgende

Wat is Duurzame Dinsdag?

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag in Nederland. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Waarom de politiek?

De politiek is verantwoordelijk voor het beleid in Nederland, maar wie weet beter wat er in de samenleving speelt dan de 'gewone man' zelf? Het aanbieden van de koffer staat dan ook symbool voor onze maatschappij, waarin enorm veel kennis, initiatief en creativiteit voor handen is op het gebied van duurzaamheid.

Enorme diversiteit aan ideeën én afzenders

Duurzame Dinsdag biedt alle soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. Van uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden, alles komt samen in de koffer. Ook de afzenders van de ideeën en initiatieven zijn enorm divers. Ze komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid leeft, en geen 'ver-van-mijn-bed-show' is. Benieuwd welke ideeën er tot nu toe in de koffer zitten? Kijk in de koffer!

In de koffer zitten ideeën zoals in elke wijk een spullenbieb, KlimaatKennisKwartet, rechten voor natuurgebieden, abonnement op zuivere bloemen en nog zoveel meer. 

Winnaar Duurzame Dinsdag-prijs 2020

De Duurzame Dinsdag-prijs is een prijs die wordt uitgereikt aan een initiatief wat zich richt op meerdere aspecten van Duurzaamheid. Dit jaar gaat de prijs naar Caring Farmers. Zij streven naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw en nodigen in hun aanpak iedereen (boeren, burgers, wetenschappers en ketenpartijen) uit om mee te doen en mee te denken. Op een vreedzame en verbindende manier werken de Caring Farmers aan vele belangrijke actuele onderwerpen als dierenwelzijn, biodiversiteit, bodemkwaliteit en kringlopen. www.caringfarmers.nl

Bron: Duurzame Dinsdag

WebwinkelKeur

 [WEBWINKELKEURWIDGET]

© 2019 - 2022 Lizes Aard'ige Garens | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel