Dikketruiendag

Het is voor iedereen een rare tijd. Iedereen kijkt hoopvol uit naar het coronavaccin. Maar voor de klimaatopwarming is er geen vaccin. De remedie tegen het klimaatvirus, dat zijn de acties die iedereen voert. Daarom is de slogan voor de 17e editie van Dikketruiendag: op volle kracht voor het klimaat. 

De meest duurzame klimaatoplossing is de energie die we niet meer verbruiken. Zo komt er geen CO2 meer in de atmosfeer. De verwarming met één graad verminderen, bespaart 6 % energie en CO2. 

De dikke trui is actueler dan ooit! Omdat we in deze coronatijden de binnenruimtes goed moeten verluchten en ventileren, staan ramen en deuren vaak open. Het is dus belangrijk om je goed aan te kleden. 

De isolatiewaarde van kleding kan je uitdrukken aan de hand van de clo-waarde. Net zoals het EPC aangeeft hoe energiezuinig je woning is, geeft de clo aan hoe goed jouw trui het lichaam isoleert. Clo is afgeleid van het Engelse woord voor kleding 'clothes'. Elk kledingstuk heeft een bepaalde clo-waarde. 1 clo komt overeen met de kledingisolatie die nodig is om een rustende persoon comfortabel warm te houden bij een binnentemperatuur van 21° C.  Als je weet dat het energieverbruik van de centrale verwarming met 7 tot 10% stijgt per graad Celsius extra binnentemperatuur, dan wordt er 20 tot 30% meer energie verbruikt. 

Maar het werkt ook in de andere richting. Als we ons warmer kleden, dan kunnen we het comfortabel warm hebben bij lagere temperaturen en besparen we energie. Op die manier verdient duurzame en degelijke thermische kledij zichzelf terug. 

 

 

WebwinkelKeur

 [WEBWINKELKEURWIDGET]

© 2019 - 2022 Lizes Aard'ige Garens | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel